Markkinointia ja sisällöntuotantoa
myynti@kettumarkkinointi.fi

Baarijakkaroilla tyylikkyyttä keittiöön

Keittiö on tunnetusti kodin sydän, jonne asukkaat kerääntyvät mielellään viettämään aikaa. Sinne kokoonnutaan oleskelemaan ruoanlaiton yhteydessä ja sen viihtyvyys on erittäin tärkeää. Viihtyvyyttä voi lisätä monella tavalla, joista baarijakkarat ovat loistava esimerkki. Tämä artikkeli on sponsoroitu. 

Baarijakkarat voivat toimia tyylikkäänä ratkaisuna keittiössä. Ne voivat piristää keittiön ilmettä ja saada haluttua tyyliä ja tunnelmaa. Näyttävät baarijakkarat sopivat keittiön lisäksi moniin muihin tiloihin. Niitä voi hyödyntää vaikka kotitoimistossa, jossa ne voivat tuoda kaivattua vaihtelua tavalliseen toimistotuoliin. 

Keittiöbaarit tekemässä paluuta

Keittiöbaarit olivat kovassa huudossa pari vuosikymmenen sitten ja nyt ne ovat tekemässä paluuta. Keittiöbaarit kuuluvat modernin ja tyylikkään keittiön kokonaisuuteen, jossa keittiötä pidetään sosiaalisena tilana. Keittiöbaari voi olla joko saareke, tiski tai jopa kunnollinen baari. 

Suosion taustalla on tämänhetkinen elämäntyylimme. Kotibaari sopii loistavasti siihen, koska se toimii monipuolisena keskuksena moneen eri tilanteeseen. Kotibaarissa voi nauttia aamiaista, tehdä etätöitä ja jutella ystävien kanssa. Se elävöittää keittiön omalla uniikilla tavallaan.  

Useat kodin tilat ovat saaneet uudenlaisia merkityksiä viime vuosien aikana. Esimerkiksi kylpyhuone ei ole enää vain kylpyhuone, vaan siitä halutaan saada eräänlaista kodin hyvinvointikeidasta. Makuuhuoneeseenkin voidaan haluta lisätä persoonallisia yksityiskohtia, kuten persoonallinen matto tai sängynrunko. Sama asia näyttää pätevän keittiöissäkin, mikä näyttää edistävän keittiöbaarien suosiota. 

Keittiöbaarin jakkaroiden valinta 

Keittiöbaarin oleellinen osa ovat baarijakkarat, jotka kannattaa valita huolella. Sopiva baarijakkara on mukava, mutta sen tulisi sopia myös keittiön tyyliin ja sisustukseen. Jos perheessä on lapsia tai lemmikkejä, pitää nekin huomioida baarijakkaroiden valinnassa. 

Kannattaa muistaa, että baarijakkaroita tarjotaan erikokoisina. Oikeiden mittojen määritteleminen on tärkeää alusta lähtien. Suosittujen baarituolien korkeudet vaihtelevat jopa 60 ja yli 100 senttimetrin väliltä, mikä vaikuttaa huomattavasti tuolin sopivuuteen ja miellekkyyteen. 

Baarin, tiskin tai saarekkeen korkeus kannattaa mitata tarkkaan etukäteen, jotta sopiva tuolin korkeus voidaan määritellä. Jos tiskin korkeus on noin 90 senttimetriä, kannattaa valita normaalikorkuinen tiskituoli. Sen korkeus on yleensä vähän reilu 60 senttimetriä. 

Autenttisempaa baaritunnelmaa tarjoavat sen sijaan baarituolit, jotka sopivat yleensä yhteen yli metrin korkuisen saarekkeen kanssa. Jos tiskin korkeus on erittäin pitkä, voi sen yhteyteen valita niin sanotut superkorkeat baarituolit. 

Baarituolin tyyli viimeistelee kokonaisuuden

Baarituolien valikoima on nykyisin erittäin monipuolinen ja malleja on tehty moniin eri tarkoituksiin. Sopivaan baarituoliin vaikuttaa koon lisäksi mukavuus ja tyyli. Pieniin tiloihin sopivat erityisesti selkänojattomat baarijakkarat. Ne voi sujauttaa helposti tiskin alle. Toisaalta niiden kohdalla kannattaa muistaa mahdollinen epämukavuus, jos niillä istuu pitkään. 

Kääntyvät tuolit voivat olla erittäin toimivia ratkaisuja puolestaan toiseen tarkoitukseen. Ne suojaavat usein lattioita, jotka voivat olla koetuksella tavallisten tuolien siirtämisestä. Käsinojalliset baarituolit voivat olla paras ratkaisu vaativimpiin tarpeisiin, joissa halutaan esimerkiksi syödä pitkään tai jos perheessä on lapsia. 

Baarituolien valintaan kannattaa käyttää aikaa ja harkintaa, jotta sopivimmat mallit löytyvät omaan tarpeeseen. Apua voi pyytää sisustuksen ammattilaisilta tai ottamalla yhteyttä baarijakkaroita myyviin liikkeisiin tai verkkokauppoihin. Muista myös, että kirpputoreiltakin voi tehdä yllättäviä löytöjä

Baarituolin värit ja materiaalit 

Baarituolin koon ja tyypin jälkeen on aika pohtia värejä ja materiaaleja. Niissä voi olla vapaamielisempi ja tehdä periaatteessa oman mieleensä sopivia ratkaisuja. Värissä kannattaa mukailla keittiön muuta värimaailmaa. Toisaalta baarituoleista voi saada sähäkän huomiokohdan, jos niiden väri poikkeaa selvästi keittiön muusta kokonaisuudesta. 

Vastaavasti värillä voidaan rauhoittaa keittiön tyyliä, jos se on muutoin varsin rönsyilevä. Värin valinnassa voi ottaa huomioon myös tuolin  materiaalin. Visuaalisesti vaikuttava kokonaisuus voidaan saada aikaan esimerkiksi silloin, kun voimakas väri yhdistetään puusta valmistettuun tuoliin

Puumateriaalin lisäksi baarituolin materiaaliksi voi valita esimerkiksi metallin, rottingin tai pajupuun. Metallijakkarat mielletään moderneiksi tuoleiksi, jotka sopivat täydellisesti moderniin ja teollishenkiseen tyyliin. Rottinki- ja pajubaarituolit ovat puolestaan kevyitä ja käytännöllisiä ja niillä saadaan rennon boheemia tunnelmaa keittiöön.

Sijoittaminen säästämisen keinona

Sijoittaminen voi tuottaa huomattavasti paremman tuoton kuin perinteinen säästäminen. Tämä pätee varsinkin nykyaikana pankkien suljettua peruskäyttötilien korot – nykyään ei siis pankit enää maksa pankkitilillä makaaville rahoille korkoa, mikä tarkoittaa, että mikäli sinulla makaa rahaa pankkitililläsi, ei se ole millään tavalla inflaatiosuojattua. Sen sijaan, jos sijoittaisit varasi aktiivisesti, vaikka osakkeisiin, asuntoihin taikka rahastoihin, olisi niillä suuremmat mahdollisuudet suojata varallisuutesi kasvu myös tulevaisuudessa – luonnollisestikin sijoittamisessa on myös se toinen puoli, eli riskisijoittamisessa voi käydy, kuten monilla kävi kevään ja kesän 2022 aikana Bitcoin romahduksessa – jos ostit 50k hintaan, todennäköisesti jouduit myymään reilulla 20k hinnalla…. Osakesijoitus sen sijaan tuottaa hyvällä valinnalla sekä vuosittaisen arvonnousun, että mahdolliset yrityksen tulokseen liittyvät osingot – eli, miten sinä olet asennoitunut omaan tulevaisuuden säästämiseesi, tai sijoittamiseesi.

Comments are closed.