Markkinointia ja sisällöntuotantoa
myynti@kettumarkkinointi.fi

Käteisen rahan vaihtoehdot

Seteleiden ja kolikoiden uskotaan jäävän historiaan – ”Suomessa tekohengitetään käteistä”.

Käteisen rahan tarve vähenee jatkuvasti. Suomen Pankilla on käteisrahahuollon takia jäljellä enää yksi Oulussa sijaitseva aluekonttori.

Marja Nykänen ei kuitenkaan uskonut ainakaan viime vuonna Vihdissä esiintyessään, että käteinen kokonaan katoaa Suomesta – eikä ainakaan nopealla aikataululla.

– Voi kuitenkin olla, että me emme näe päivää, jolloin käteinen raha kokonaan poistuu käytöstä, sanoi Suomen Pankin johtokunnan jäsen Marja Nykänen. Tämän vuoden maaliskuussa mm. kansanedustaja Jyrki Kasvi kuvaili käteistä kalliiksi ja turvattomaksi maksuvälineeksi MTV:n Omat rahat-ohjelmassa.

Käteisen rahan käytölle on tullut nopeasti paljon erilaisia mobiili- ja verkkomaksamistapoja, joiden turvallisuus on moninkertaista verrattuna käteiseen.

Trustly – osta ja maksa suoraan pankkitililtäsi

Vuonna 2008 perustettu Trustly on kasvanut yhdeksi Euroopan suosituimmista maksutavoista verkossa.  Trustly on Ruotsin Finanssivalvonnan valtuuttama ja valvoma maksulaitos, jolla on EU:n Maksupalveludirektiivin (PSD, 2007/64/EC) mukainen Euroopan maksupalvelujen tarjoajan (PSP) lisenssi. Trustlyn käyttäminen on helppo. Trustly käyttää korkeatasoisinta salausstandardia pankin turvallisuusjärjestelmän lisäksi, eikä tallenna mitään tietoja joilla voitaisiin päästä käsiksi maksusuorituksessa käytettyyn pankkitiliin.

Kaikista verkossa tapahtuvista maksuista verkkopankkimaksaminen on se suosituin ja tällä hetkellä 48% suomalaisista maksaa mieluiten pankkisiirrolla, vaikka valittavissa on kortti-, lasku-, nettilompakko- ja muut maksamistavat – Trustly mahdollistaa nyt maksamisen niin verkko-ostoksiin kuin pelaamiseen ja nopea rekisteröinti on sen avulla todellisuutta.

Trustly ja pelaaminen

Trustly mahdollistaa palaaminen ilman sen kummempia rekisteröintejä koska rahaliikenne toimii suoraan Trustlyn kautta aivan kuten maksaisi pankissa. Asiointi on entistä helpompaa ja nopeampaa ja verkkopelaamisessa voittojen kotiuttamisesta tulee entistä nopeampaa ja yksinkertaisempaa. Trustlyn verkkopankkimaksut tekevät pelien ostamisen ja sitä kautta myös pelaamisen helpoksi mille tahansa laitteelle – niin tietokoneelle, tabletille kuin puhelimellekin.

Erilaisia verkkomaksutapoja nettikasinoilla

Edellä mainittu Trustly on tuonut markkinoille maksutavan, joka voi liikuttaa kerralla 10-1000000 euroa rahaa, muut tavat tyytyvät hieman pienempiin summiin,  mutta maksutapoja ovat mm. pankkien omat pikasiirrot verkossa, Euteller verkkopankkimaksaminen, Visa-maksut, Mastercard-maksaminen, Skrill, Neteller, Visa Entropay, Paysafecard jonka voit ostaa vaikka Ärrältä, Maestro,Ecopayz – verkkomaksutapoja on niin paljon, että jokaiselle varmasti löytyy se itselle sopiva tapa liikuttaa varoja verkossa.

Voi hyvinkin ymmärtää, miksi pankkiala puhuu käteisen häviämisestä mielellään, niin paljon kuin se raha oikeasti liikkuu jo virtuaalisessa maailmassa erilaisten palvelinten ja koneiden välillä maasta maahan. Eihän meistä tavallisista kuluttajistakaan kukaan näe kaikkia rahojaan koskaan – me maksamme lainojamme, vuokria, osamaksuja, polttoaineita, ravintolaskuja yms kortilla – ja vaikka ottaisimme mahdollisimman paljon rahojamme käteisenä pankista ulos, on monella menneet jo nuo kuukausittaiset laskut pankin tilitä virtuaalisesti muualle – ilman, että oikea raha olisi liikkunut minnekään. Pitkälle ollaan tultu niistä ajoista, kun jokainen Rooman vallan aikainen paikallinen pomo painatti omalla kuvallaan varustettuja kolikoita, jotka kävivät vain omalla alueella maksamiseen – nyt virtuaaliaikakautena ja verkkomaksamisen yleistyessä entisestään, rahaliikenteellä ei ole kohta enää lainkaan rajoja.

Comments are closed.