Markkinointia ja sisällöntuotantoa
myynti@kettumarkkinointi.fi

Kettu Markkinointi ja Suomi24.fi keskustelu

Eilen illalla Googlatessa pitkästä aikaa firman nimellä, törmäsin Suomi24.fi keskusteluun, jossa meitä syytettiin vaikka mistä – lähinnä asiakkaiden pettämisestä. Tekstin kohteena olivat kotisivuprojektimme, joita nykyään teemme99% wordpress alustalle. WordPress on ilmainen alusta, johon on saatavissa tuhansia ilmaisia pohjia, joiden päälle voidaan sitten rakentaa kotisivut – siinä onkin yksi syy miksi wordpress on niin suosittu.

Tuo Suomi24.fi keskustelu oli lähtenyt vuonna 2016 siitä, että sivuillamme ja jossain sähköpostikirjeessä mainitaan referensseinä kaksi vihtiläistä yritystä – ja näillä sattuu olemaan sama ilmainen wordpress pohja. Keskustelun aloittanut kirjoittaja oli samalla katsonut hinnastostamme, että wordpress projekti maksaa meillä 899€+alv = olemme siis huijareita kun olemme maksattaneet asiakasta lähes 2000€ ja tehneet kahdelle kilpailevalle yritykselle ilmaiselle pohjala, ilmaisella koodilla vastaavanlaiset sivut.

Olkaa rauhassa, hyvät asiakkaat sekä suomi24.fi kirjoittajat – nämä kaksi yritystä ovat saman yrittäjän yksi ja sama yritys, siksi niissä on 99% samaa rakennetta. Ja voin samalla kertoa myös liikesalaisuuden, eivät nuo sivustot ole maksaneet 2000€, ei lähellekään.

Miksi wordpress?

Aloitimme kotisivujen teon jo 90-luvulla ja koodasimme itse sekä HTML että PHP koodilla vielä pitkälle 2000-luvulle saakka, kunnes siirryimme wordpress pohjaan, miksi? No, koska tuo alkukoodaaminen on se, mikä vei aikoinaan paljon aikaa, ja aika ja työ maksaa paljon. Siirtyessämme wordpress alustalle ja alkaessamme käyttää valmiita pohjia, ohitamme tuon alkukoodauksen ja pääsemme suoraan rakentamaan asiakkaalle sellaisia kotisivuja, jotka toimivat, jotka hän pääsee itse päivittämään ja jotka lopulta näyttävät myös yrityksen omilta.

Wordpress sivustot pitkälti rakentuvat samoista legopalikoista, ja sivuston lopullinen rakenne tulee näitä rakenteita yhdistelemällä ja sen päälle tietynlaisen grafiikan valitsemisesta ja tekemisestä. Me Kettu Markkinoinnissa olemme ostaneet suurimman osan käyttämistämme pohjista kolmelta eri toimittajalta, eli maksamme vuosilisenssiä peruskoodaamisesta – eli ne niin sanotut ilmaiset pohjat, eivät ole aivan täysin ilmaisia, mutta ei niistä hirveästi kyllä maksetakaan – olemme siis ulkoistaneet peruskoodaamisen, se on siten lopulta asiakkaillemme edulllisempaa, Jos tekisimme kaiken alusta alkaen itse, olisi kotisivuprojektin hinta helposti lähes 4000€ (kyllä, se on käypä taso pääkaupunkiseudulla kotisivuista alusta loppuun asti "selfmade"). Näin kun olemme hankkineeet alihankintana koodauksen, saamme myös peruspohjiin nopeasti tarvittavat muutokset.

Mistä asiakas maksaa?

Jos koodipohja on ilmainen, mistä asiakas sitten maksaa? Tuolla suomi24.fi keskustelussa tuli ilmi kirjoituksissa, että asiakkaat eivät oikein tiedä mitä tilaavat – totta. Meidän tehtävänä on tuottaa ja toimittaa kotisivuja, jotka löytyvät Googlessa, toimivat mobiilisti ja ovat asiakkaan itsensä päivitettävissä, joko koulutuksen kautta tai ilman. Ja tässä olemme onnistuneet – nykyiset asiakkaamme sivut löytyvät hyvin ja jos joku haluaa näkyä paremmin, teemme sivustoille sisältötyötä ja Google optimointia. Tuotamme myös tekstiä, videota, valokuvaa – siitä kaikesta syntyy loppujen lopuksi joku hinta.

Hinnastomme on pohja, jonka kautta annamme jokaiselle asiakkaalle selkeän tarjouksen ilman piilokuluja – emmekä katoa paikalta, vaan meidät saa kiinni avuntarpeen hetkellä. Jos jostakin sitten on tarve kirjoittaa meistä juttuja, ottamatta asiasta selkoa, sitä emme voi estää.

 

t. Kari Oksanen /Kettu Markkinointi

 

Comments are closed.