Markkinointia ja sisällöntuotantoa
myynti@kettumarkkinointi.fi

Kuuden vuoden yhteistyönpäätös tekstiviestillä

Tänään koin jälleen yhden yrittäjäelämäni uuden yllätyksen, kun käytännössä vuonna 2014 alkanut yhteistyö erään paikallisen organisaation kanssa tuli päätökseensä. Sinällään on aivan normaalia että yritysmaailmassa tapahtuu polkujen erkanemisia, mutta se, että nykyaikana tällainen vuosien mittainen yhteistyö päätetään tekstiviestillä lauantai päivällä oli hieman erikoista. Sinällään olin jo aiemmin miettinyt valmiiksi tämän skenaarion, eli lopputulema ei sinällään ollut yllätys, ainoastaan tapa ja selitykset olivat.

Näin yli 30 vuoden yrittäjäuran aikana on tullut nähtyä vaikka minkälaista yrittäjyyttä, sillä suurimman osan tästä ajasta olen ollut nimenomaan yritysten ja yrittäjien kanssa tekemisissä, ja vähemmän loppuasiakkaan kanssa, ja vuosiin on mahtunut useita monivuotisia yhteistyöprojekteja, jotka ovat sitten syystä tai toisesta päättyneet, joskus yhteiseen päätökseen, joskus luonnollisin syin, ja joskus hieman kenties ovet paukkuen.

Aina on vara parantaa – jokaisella meistä

Jokainen meistä voisi tehdä asioita paremmin, kuin mitä kenties aina teemme – jokaisessa projektissa ja työssä on parannettavaa, mutta jokaisesta ongelmasta ja kehitysajatuksesta on mahdollista myös keskustella avoimesti – jos avoin keskustelu ei syystä tai toisesta onnistu, voi lopputulemana olla tekstiviesti.

Kettu Markkinointi, aivan kuten Ykkös-Lohja sekä ER-tuki perustuvat verkostoajatukseen, jossa eri ammatinharjoittajat, ja yritykset toimivat yhdessä tavoittaakseen lopputuloksen, joka on kaikille mahdollisimman positiivinen. Tässä yhteistyössä joudutaan välillä tekemään päätöksiä, jotka eivät kaikille ole yhtä hyviä, mutta yhteistyötä tekemällä päästään eteenpäin. Yksikään yritys ei voi toimia ilman kumppaneita. Esimerkiksi Kettu Markkinoinnilla ja ER-tuella on kumppaneina myös ”suoria” kilpailijoita kuten vaikkapa Vihdissä toimiva Painokiila, mutta yhteistyö onnistuu, sillä markkinat ovat isot markkinointialalla, ja kaikille riittää kyllä asiakkaita, ja töitä voi tehdä myös yhdessä.

Tässä tekstiviestitapauksessa tämä yhteistyömalli ei päässyt edes keskustelutasolle…

Keskustelkaa ja tehkää päätöksiä

Mitä tästä opin? En varmaan mitään, mutta toivon, että jokainen teistä muistaa nyt ja jatkossa keskusteluyhteyden tärkeyden. Varsinkin jos tehdään yhteistyötä useamman tahon kanssa, on tärkeätä säilyttää keskusteluvälit, vaikka aina ei oltaisikaan samaa mieltä. Pienestä säröstä voi kasvaa iso railo, joka rikkoo tuottavankin yhteistyön, sillä loppujen lopuksi päätöksiä eivät tee eurot paperilla, tai suunnitelmat digissä, vaan ihmiset ja ihmisten tunteisiin pohjautuvat päätökset. Ja joskus se kemia vain ei toimi, ja kun se ei toimi, ei myöskään se liiketoimintapuoli voi edetä. Tälläkin kertaa toivon parasta tälle organisaatiolle, jota vastaan minulla ei ole yhtään mitään, ja jonka osasten kanssa olen hyvissä väleissä, yhteistyö vain loppuu liiketoimintatasolla tällä kertaa tähän.

Comments are closed.