Markkinointia ja sisällöntuotantoa
myynti@kettumarkkinointi.fi

Lainan ottaminen ei ole häpeällistä. Katso tästä 5 hyväksyttyä syytä ottaa lainaa

Useimmat suomalaiset ottavat lainaa jossakin vaiheessa elämäänsä. Se ei siis ole millään muotoa häpeällistä tai edes erikoista. Lainaa ottaessa on aina hyvä varmistua, että otat oikeanlaista lainaa käyttötarkoituksen mukaan. Kun lainan määrä sekä kohde ovat selvillä ja valitsemasi laina sopii tarkoitukseesi, ei lainan hakemiselle ole mitään estettä. Huomioithan, että laina tulee aina mitoittaa maksukykyysi, jotta et joudu taloudellisiin vaikeuksiin maksaessasi lainaa pois.

Alta löydät listauksen viidestä eri tilanteesta, joihin voit hakea lainaa hyvällä omalla tunnolla.

1.      Lainaa yritykselle tai yrityksen perustamiseen

Suomessa on yli 270 000 alle 10 hengen yritystä, joka on jopa 93% kaikista Suomessa toimivista yrityksistä. Yrityksen perustaminen on suhteellisen helppoa ja monet kokeilevatkin yrittäjyyttä ainakin jossain vaiheessa elämäänsä. Yrityksen perustaminen ja pyörittäminen vaatii kuitenkin jonkin verran pääomaa riippuen toimialasta sekä yritysmuodosta. Jos varoja ei löydy omasta takaa, voi laina helpottaa alkuun pääsyä.

Voit saada yrityksen perustamiseen tai toimintaan lainaa yleensä pankistasi. Pankista saatavat lainat ovat yleensä vakuudellisia. Jos sinulla ei ole antaa vakuuksia omasta takaa voi pankkisi yrityksen perustamisen yhteydessä hakea takausta Finnveralta. Yrityksen toimintaa varten haettavan lainan saamiseen vaikuttavat yrityksen taloudellinen tilanne, liikeidea sekä rahoituksen tarkoitus.

2. Sijoittaminen omaan tulevaisuuteen

Moni ottaa lainaa viimeistää opiskeluaikana tai omaa asuntoa ostettaessa. Opintolaina auttaa selviämään opinnoista nopeammin, sillä se helpottaa rahallista tilannetta, eikä opiskelijalla ole tarvetta liialliseen työntekoon opintojen ohella. Opintolainan takaisinmaksu alkaa vasta opintojen päätyttyä, joten opiskelija voi huoletta keskittyä opintoihinsa useamman vuoden. Monet myös sijoittavat opintolainan, sillä niiden korot ovat olleet pieniä ja sijoittamalla varat voit tienata mukavan summan ennen lainan takaisin maksua.

[Kuvalähde: pexels.com]

Asuntolainan avulla taas voit aloittaa kerryttämään varallisuuttasi tai turvata asuinpaikan itsellesi. Asuntolainoilla on todella pitkät takaisinmaksuajat ja tästä syystä lainan takaisinmaksu voi olla edullisempaa kuin vuokranmaksu. Lisäksi maksat ainakin osan rahoista suoraan takaisin itsellesi. Asunnon omistaminen voi olla myös ensimmäinen askel varallisuutesi kasvattamiseen.

3. Yhtäkkinen äkillinen rahantarve

Elämää ei aina voi ennustaa ja joskus vastoinkäymisiä tulee odottamatta. Perinteinen esimerkki on auton tai pesukoneen rikkoutuminen. Molemmat ovat tarpeellisia jokapäiväisessä elämässä ja ne tulisi saada kuntoon mahdollisimman pian. Jos et ole ennättänyt kerryttämään puskuria pahan päivän varalle ja tilisi näyttää tyhjää tähän aikaan kuusta, voi hikipisara jos toinenkin vierähtää otsalle. Realistisesti omaan maksukykyyn mitoitettu pikavippi on oiva apu tällaiseen äkilliseen rahantarpeeseen. Näin taloutesi ei kaadu kertaheitolla kodinkoneen rikkoutuessa.

4. Suuret ostokset

Suuremmat elektroniikkaostokset ja erityisesti auton ostaminen tekevät suuren loven lompakkoosi. Harvalla on esimerkiksi auton ostoon suoraan rahat tilillä. Onkin yleistä, että uusi auto ostetaan osamaksusopimuksella, joka luokitellaan myös lainaksi, jonka maksat pois tietyssä aikataulussa. Uuden puhelimen tai tietokoneen ostaminen voi myös tulla eteen yllättäen ja silloin osamaksusopimuksen hyödyntäminen helpottaa iskua taloustilanteeseesi.

[Kuvalähde: pexels.com]

5. Lainojen yhdistäminen

Jos sinulla on useampi pienempi laina, kulutusluotto tai osamaksusopimus, voi niiden yhdistäminen olla järkevää. Monet rahoituslaitokset tarjoavat yhdistelylainaa, jonka avulla saat yhdistettyä lainasi yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Näin maksat vain yhtä lainaa takaisin kuukausittain. Lisäksi maksat lainakuluja vain yhdestä lainasta usean sijaan. Yhden lainan hallinta sekä sen kilpailuttaminen tulevaisuudessa on myös helpompaa kuin monen pienen lainan. Moneezy sivustolla voit helposti vertailla erilaisia yhdistelylainoja ja löytää tarpeeseesi sekä maksukykyysi sopivimman vaihtoehdon. Syötät vain tarvitsemasi lainasumman ja haluamasi maksuajan etusivulla ja tiedot itsestäsi, niin sivusto antaa sinulle listauksen kriteereihisi sopivista lainoista. Säästät siis selvää aikaa, kun sinun ei itse tarvitse etsiä eri rahoituslaitoksia.

Comments are closed.