Markkinointia ja sisällöntuotantoa
myynti@kettumarkkinointi.fi

Markkinointia kotitoimistolta

Menneet kuukauden ovat olleet varmasti haasteellisia meille kaikille. Monet meistä ovat ajautuneet pakosta tai omasta halusta tekemään töitä kotitoimistolta käsin. Samalla asiakastapaamiset ja koulutukset sekä kokoukset ovat siirtyneet erilaisille digitaalisille alustoille, työn arki on muuttunut kenties lopullisesti. Itseasiassa monet kansainväliset suuryritykset ovat viimeisen vuoden aikana muokanneet omia toimintamallejaan jopa siinä mielessä, että työntekijät voivat itse vapaasti päättää missä he tekevät työnsä, täysin paikkariippumattomasti.

Millainen etätyöpisteesi on?

Jos teet kotona näyttöpäätetyötä, on muutama perusasia, joista kannattaa pitää huolta. Yksi ja ensimmäinen asia on oma tuoli. Hankitko vanhanmallisen toimistotuolin vai olisiko sittenkin vuorossa pelituoli.net ja sen valikoimat? Pelituoli nimittäin soveltuu vähintäänkin yhtä hyvin etätyökäyttöön kuin ammattilaisen e-urheilijan työvälineeksi – itseasiassa on jopa todennäköisempää, että nykyaikainen pelituoli on paremmin suunniteltu kuin vanhanmallinen toimistotuoli, nimenomaan ajatellen näyttöpäätetyötä.

Tuolilla istutaan sitten useampia tunteja, niin sen lisäksi on erittäin tärkeätä hankkia itselle sellainen hiiri, joka oikeasti sopii omaan käteen. Samoin käytössäsi oleva näppäimistö kannattaa hankkia sen mukaan, miltä se tuntuu omassa käytössä. Me olemme jo vuosia sanoneet sekä asiakkaille että työntekijöille, että omaa hiirtä tai näppäimistöä valitessa, pitää päästä kokeilemaan. Väärä hiiri tai väärä näppäimistö saavat omat sormet ja kädet helpommin kipeytymään, jos et pääse tekemään töitä näillä työvälineillä optimaalisesti. Huomaat kyllä eron, kun saat käyttöösi hiiren, joka sopii käsiisi ja näppäimistön, joka tuntuu kuin omien sormien luontaiselta jatkeelta.

Tuoli, hiiri ja näppäimistö ja sitten päästäänkin jo pöytään ja siihen näyttöön. Näytön ja silmiesi tulee olla sopivassa kulmassa ja näytön nimenomaan silmien tason alapuolella, jolloin silmien suhteen näyttö olisi asetettu oikeaan kulmaan. Lisäksi oikea etäisyys on syytä varmistaa. Nykyaikaiset näytöt eivät paljoa maksa verrattuna, jos väärin asetettu näyttö aiheuttaa esimerkiksi turhaa päänsärkyä. Ergonomiset valinnat tehdään lopulta aina itse.

Etätyöpisteen lämpö ja valaistus

Kaikki eivät myöskään muista, että se oman kodin työpiste pitää myös valaista kunnolla. Parissa tunnissa päivässä ei vielä välttämättä huomaa mitään, mutta jos teet pitkää päivää niin valaistuksella ja sopivalla lämpötilalla on suuri merkitys, samoin kuin sillä, että työpisteen läheisyydessä ei saisi olla liikaa häiriötekijöitä kuten esimerkiksi televisiota.

Markkinointityötä voi tehdä täysin paikkariippumattomasti. Ketutkin ovat tehneet töitä monessa maassa ja viime vuosien aikana on mainosaineistoja suunniteltu niin Kreikassa kuin Espanjassa tai Italiassa tai Bulgariassa. Mutta reissun päällä ei välttämättä ole aina saatavilla kovinkaan hyviä etätyöpisteitä ja varsinkin hotellien työpisteet ovat varsin karuja sekä tuolin, että muutenkin paikan suhteen, ja niissä ei välttämättä jaksa kovin pitkää päivää tehdä. Väärät työasennot aiheuttavat pitkässä juoksussa vaikeitakin ongelmia keholle, niin selän, niskan ja käsien suhteen, joten omassa työssä kannattaa kiinnittää huomiota, miten töitään tekee. Kuka tahansa voi muutaman tehdä töitä, vaikka sohvalla, mutta pidemmän päälle se ei todellakaan ole suositeltavaa.

Digimaailma 2020

Me vanhemmat markkinointialan ihmiset, jotka olemme aloittaneet oman työuramme jo 80-luvulla, olemme tulleet tilanteeseen, missä arki on muuttunut lähes 100 % siitä mitä se oli silloin, kuin me aloitimme omat työuramme.

Vanhempina markkinoijina meillä on paljon kokemusta sekä asiakkaista että tekemisestä, mutta suosittelen kuuntelemaan nuorempia ihmisiä. Esimerkiksi se tosiasia, että 72 % nuorista aikuisista katselisi ennemmin tämänkin jutun videona kuin luettavana tekstinä! Tämä tosiasia videoiden suosiosta jo 2021 kuvastaa vaan sitä muutosta, minne maailma on menossa. Miten markkinointi muokkaa tekemisiään ja miten vastauksia etsitään tulevaisuudessa, jos jo nyt nuoret aikuiset helposti kysyvät Googlelta tai vastaavalta äänellä, ilman kirjoittamista – ja vastaus olisi saatavilla videona? Onko sinulla sellainen etätyöpiste, joka mahdollistaa videoidenteon?

Comments are closed.