Markkinointia ja sisällöntuotantoa
myynti@kettumarkkinointi.fi

Mitä ottaa huomioon valittaessa olutta?

Kun astut sisään kauppaan, jopa henkilöllä, joka on maistanut useita eri oluita, on usein kysymyksiä olutvalikoimasta. Nykyään on melko paljon olutmerkkejä ja -lajikkeita. Siksi on useita tekijöitä, jotka on otettava huomioon ennen oluen ostamista: 

  • kiinnitä huomiota oluen vahvuusprosenttiin.
  • Katkeruus on myös melko tärkeä näkökohta, sillä kaikki eivät pidä katkerasta oluesta, ja jotkut pitävät siitä eniten, joten katkeruus ilmoitetaan myös pullossa.
  • Säilyvyys, on myös tärkeää tarkistaa, että sinulla on vain hyvälaatuista olutta. 

Jotta sinun olisi helpompi päättää, sinun on tiedettävä, mikä olutvaihtoehto on sinulle parempi. Jos haluat tilata olutta netistä, voit mennä verkkosivustolle, jossa luetellaan kaikki oluttyypit makusi mukaan.

Oluet jaetaan useisiin perustyyppeihin: 

  • Bitter, kevyt olut, jonka maku on miellyttävän kuiva ja joka on väriltään vaalea.
  • Pale Ale, hieman vahvempi kuin bitter, mutta siinä on myös kitkerä maku ja miellyttävä aromi.
  • Porter, melko voimakas ja voimakkaan katkera makuinen.
  • Stout, tummin valittu olut, maistuu vahvasti humalalta. 

Ja jos yksinkertaisesti pidät oluen mausta, voit ottaa alkoholittoman oluen ja saada maistelukokemuksesta kaiken irti ilman alkoholin sivuvaikutuksia. 

Minkä kanssa juoda olutta ? 

Koska oluiden katkeruus on erilainen, kukin niistä sopii tietyntyyppisiin ruokiin. Näin ollen paras olut on se, joka sopii välipalojen ja aterioiden tyyppiin. 

  1. Lager 

Melko kevyt ja kevyt olut, joka sopii hyvin merenelävien, äyriäisten, kalan ja vähärasvaisen lihan kanssa.

  1. Vehnä

Tässä oluessa on vaalea sävy ja kevyt hedelmäinen maku, joka sopii hyvin chiliä, tuoreita salaatteja, kitkeriä ja suolaisia juustoja sekä mereneläviä sisältävien ruokien kanssa. 

  1. Wienin olut 

Tumma olut, jossa on miellyttävä karamellin maku, on miellyttävä tapa täydentää pihviä tai lammaspataa. 

  1. Pilsner 

Kevyt olut, jossa on melko voimakas humalan aromi, yleensä cheddarjuuston, merenelävien ja sianlihan kanssa. 

  1. Porter 

Tumma olut, jossa on miellyttävän suklainen vivahde, ja se on herkullinen lisä suklaa jälkiruokien, osterien, savustetun silakan ja grillattujen pihvien kanssa.

  1. Vahva lager 

Vahva, kevyt olut, jossa on miellyttävää katkeruutta ja joka sopii hyvin paistettujen perunoiden ja lihan kanssa.  

Lopuksi haluaisimme myös kertoa sinulle oluen juomisen perussäännöt. 

Oluen on oltava viileää, 6-8 astetta. Jos sitä jäähdytetään enemmän, se menettää makunsa. Ainoastaan poikkeukselliset oluet, kuten porter, tulisi lämmittää kokoomajuoman valmistamiseksi. 

Olutta kannattaa säilyttää pystyasennossa ja pitää auringonvalo poissa lasin tai pullon seinämistä. 

Vaahto on oluessa melko tärkeää, sillä jos vaahtoa ei ole, olutta pidetään huonolaatuisena, ja yleensä vaahto kestää noin 4 minuuttia. Olutta ei myöskään suositella sekoitettavaksi muiden alkoholijuomien kanssa, mukaan lukien eri olutlajikkeiden oluet. 

Olutta suositellaan juotavaksi kolmessa kulauksessa: ensimmäinen kulaus on puoli lasia, ja kaksi seuraavaa kulausta jaetaan kahteen osaan lasin toisella puoliskolla. Olut kannattaa juoda hitaasti, jotta maku ja aromi saadaan täysin esille.

Comments are closed.