Markkinointia ja sisällöntuotantoa
myynti@kettumarkkinointi.fi

Nuuskakaira vs. Nikotiinipussit.com

Nuuskaa ei voi ostaa Suomessa. Nuuskaa voi tilata netissä. Millaisia vaihtoehtoja tässä on, ja onko nuuskan tai nikotiinipussien Suomeen tuonnissa jotain rajoituksia? Miksi nikotiinipussit ovat nyt yksi trendituote?

Lopetetaan tupakointi

Nikotiinipussit ovat tulleet markkinoille lähinnä korvaamaan tupakan. Tuoteet kuten Zonnic ovat vastaavanlaisia tupakan korvaavia tuotteita, joilla siis korvataa tupakan sisältämä nikotiini. NIkotiinipussit antavat käyttäjälleen sen nikotiiniannoksen, aiheuttamatta sitä tupaka passiivista tupakointi ongelmaa, tai hajua tai väriongelmia. Nikotiinipusseja ja vastaavia tuotteita käytetäänkin välimuotona tupakasta eroon pääsemisessä.

Mutta entä tämä kysymys Nuuskakaira vs Nikotiinipussit.com, mistä tässä on kyse?

Siinä missä Nuuskakaira toimii Ruotsin Haaparannassa ja on monelle nuuskaajalle tuttu paikka, niin nykyään nuuskan hakeminen Haaparannasta ei ole enää niin helppoa sillä tämän vuoden tammikuussa tarpeeton rajanylitys kiellettiin kuukaudeksi ja jo se nuuskanhakumäärät alas tuota kautta. Mutta suurin ero on siinä, että nikotiinipussit ovat tupakattomia! Eikä niissä ole edes Zonnicin sisältämää aspartaamia.

Tupakoitsija tietää, että tupakka ei ole terveellistä. Tupakointi on yleisin estettävissä oleva kuolleisuuden aiheuttaja länsimaissa. Tupakointi vaikuttaa koko elimistöön ja lisää vaaraa sairastua mm. sydän- ja verisuonitauteihin, keuhkoahtaumaan, erilaisiin syöpiin ja osteoporoosiin. Joka toinen tupakoija kuolee ennenaikaisesti tupakan aiheuttamiin sairauksiin, ja kaikista kuolemista noin 14 % johtuu tupakasta. Mutta tieto ei ole välttämättä se ratkaiseva asia, miksi tupakoitsija lopettaa. Syy lopettamiseen voi tulla kavereiden kautta, tai siitä että tupakoitsija ymmärtää, että hänen tupakointinsa aiheuttaa passiivisen tupakoinnin kautta vaaraa myös hänen läheisilleen, jotka eivät tupakoi.

Kuinka paljon voit ostaa kerralla nikotiinipusseja

Suomen tullimääräykset rajaavat sen, kuinka paljon voit tilata itsellesi nikotiinipusseja. Tilaus tehdään luonnollisesti vain omaan käyttöön. ICE nikotiinipussit ovat Suomen suosituin nuuskan korvike. Ice nikotiinipussit eivät sisällä laisinkaan tupakkaa ja ovat vahvuudeltaan 4mg/annospussi, joten niitä voi tilata täysin laillisesti Suomeen. Mikäli nikotiininuuskan nikotiinipitoisuus jää 4mg vahvuiseksi, tai alle, niin voit tuoda näitä 3kk tarpeen. Tullin määrittelemä 3kk käyttöä vastaava määrä on 96mg x 3kk. Päivä-annos siis 96mg. Mikäli pusseja on 20kpl, kuten yleisimmin nikotiininuuskarasioissa, voit siis tuoda 108 rasiaa kerralla. Yli 4mg vahvuista nikotiininuuskaa EI SAA TUODA Suomeen ilman lääkereseptiä.

Tupakanpolton lopettaminen

Tupakanpolttoa on vaikea lopettaa käskemällä. Vaikka tupakoitsija tietää, että tupakka ei ole terveellistä ja tupakoimalla altistaa myös lähellä olevat ihmiset passiivisesti tupakoinnille, niin lopettamispäätös on jokaisen henkilökohtainen asia. Koska tupakointi on monelle arjessa pakoväline eri tilaisteista, ja siitä on tullut arkinen tapa – on sen tilalle useimmiten keksittävä jotain muuta, jotta lopettaminen olisi mahdollista. Ongelma ei välttämättä ole siis pelkästään nikotiini, vaan se, että tupakaanpolttamisesta on muodostunut pakokeino arjen tilanteisiin, ja siksi puhutaan myös ns. hermosauhuista. Lääketieteellisesti kuitenkin tupakointi nimenomaan nostaa ja lisää kehoon kohdistuvaa stressiä, eli siitä ei todellakaan ole auttajaksi stressitilanteessa pitkällä aikavälillä. Tupakointi myös vähentää näläntunnetta, eli lopettaessaan tupakoinnin, monet entiset tupakoitsijat saavat muutaman lisäkilon – kunnes arki tasaantuu ja kehon hyvinvointi paranee. Siki onkin tärkeätä liittää lopettamiseen myös ruoan säännöstely ja liikunnan lisääminen. Näläntunnetta voi hallita syömällä säännöllisiä tasapainoisia aterioita ja vähäkalorisia välipaloja.

Tupakanpolttoa lopettavaa ihmistä pitää kannustaa ja auttaa, ei missään tapauksessa syyllistää tai tarjota tupakkaa. Tehdessäsi itse päätöksen lopettamisesta, tue myös päästöstäsi:

  • kerro ystävillesi että olet lopettamassa
  • keksi jotain uutta tekemistä tupakoinnin tilalle
  • kerää kaikki tupakointiin liittyvät tarvikkeet ja heitä ne pois
  • muista tyhjentää myös auto

Nikotiinipussit ovat yksi vaihtoehto tupakoinnin lopettamisen hetkellä nikotiinin saamisen varmistamiseksi. Tupakoinnin lopetettuasi huomaat varsin nopeasti hyviä asioita tapahtuvan omassa hengityksessäsi ja kenties kavereissasi. Nimittäin jos kaverisi eivät polta, he ovat voineet olla sinulle ystävällisiä eivätkä ole kertoneet kuinka tupankanhaju on leijunut ympärilläsi, nyt lopetettuasi, saatat huomata heidän aktiivisemmin ja lähempänä sinua.

Comments are closed.