Markkinointia ja sisällöntuotantoa
myynti@kettumarkkinointi.fi

Tärkeät pienkoneet kodin pihatöissä

Puutarhanhoito kotona voi olla ihana ja antoisa harrastus, joka ei vaadi kovinkaan paljon erikoislaitteita. On kuitenkin olemassa joitakin pieniä koneita, jotka voivat tehdä työstä paljon helpompaa ja tehokkaampaa. Kaikki nämä tärkeät työkalut ruohonleikkureista oksasaksiin ovat välttämättömiä kauniin puutarhan tai pihan kätevässä ylläpidossa ja luomisessa.

Moottorisaha on monikäyttöinen

Moottorisaha on tehokas ja monipuolinen työkalu, jota voidaan käyttää monenlaisiin puutarhatöihin. Se on välttämätön laite monenlaisissa puutarhanhoitohankkeissa, kuten umpeenkasvaneiden puiden leikkaamisessa, pienten oksien ja haarojen kaatamisessa, pensaiden raivaamisessa tai polttopuiden ja puutavaran katkomisessa. 

Moottorisahoja on monen kokoisia, muotoisia ja tehoisia. Pienemmät moottorisahat sopivat hyvin kevyeen karsintaan ja karsimiseen, kun taas suuremmat mallit ovat parempia raskaampiin tehtäviin, kuten suurten puiden kaatamiseen tai paksun pensaikon raivaamiseen. Moottorisahoja voidaan käyttää myös erittäin kovien materiaalien, kuten betonin tai metallin, leikkaamiseen, mutta tällöin on tiedettävä tasan tarkkaan, mitä on tekemässä.

Ruohonleikkurit ja pensasleikkurit

Ruohonleikkurit ovat välttämättömiä tarvikkeita, kun on kyse puutarhanhoidosta kotona. Niillä voi leikata ruohoa ja pitää nurmikon siistinä. Myös sähkökäyttöisissä malleissa on yleensä säädettävät terät, joiden avulla voit leikata ruohon haluttuun pituuteen. Päältä ajettavan ruohonleikkurin avulla ruohonleikkuu onnistuu nopeammin myös suurelta alueelta, mikä tekee työstä paljon helpompaa kuin se muuten olisi.

Sähköiset pensasleikkurit ovat loistava työkalu niille, jotka haluavat pitää puutarhansa siistinä. Nämä pienet koneet saattavat vaikuttaa merkityksettömiltä, mutta ne voivat vaikuttaa suuresti puutarhasi tai pihasi ulkonäköön. Sähkökäyttöisellä pensasleikkurilla voit leikata nopeasti, helposti ja tarkasti umpeenkasvaneet pensaat ja pensasaidat pois, mikä antaa siistin ilmeen pihaan.

Painepesurit ja lehtipuhaltimet

Painepesurit ja lehtipuhaltimet ovat kaksi muuta kotipuutarhanhoidossa tarvittavaa välinettä. Painepesurit ovat tehokkaita koneita, joilla voidaan puhdistaa ja poistaa lika ja muut roskat ulkopinnoilta, kuten ajoteiltä, terasseilta, kuisteilta, seiniltä, pihateiltä ja aidoista. Näitä koneita voidaan käyttää myös puhdistamaan ulkokalusteet sekä kourut ja muut vaikeasti saavutettavat alueet. Moni pesee myös auton painepesurillaan.

Lehtipuhaltimet ovat myös tärkeä väline lehtien siivoamisessa nurmikolta tai puutarhasta. Ne voivat säästää paljon aikaa ja energiaa puhaltamalla lehdet nopeasti pois hetkessä. Joissakin malleissa on jopa säädettävät nopeusasetukset, jotta voit valita parhaan tehon eri tehtäviin. Lehtipuhaltimet ovat usein melko äänekkäitä, joten naapurit kannattaa ottaa huomioon.

Puutarhatöiden ulkoistaminen

Vaikka puutarhatöistä on tullut viime vuosina myös monille kaupunkilaisille uusi harrastus, monet ovat myös ryhtyneet ulkoistamaan oman puutarhansa hoidon. Tästä ilmiöistä oli merkki jo sekin, että Itella tarjosi ruohonleikkuuta uutena palvelunaan. Puutarhatyöt voivat joskus olla raskaitakin, joten pitkän työpäivän jälkeen pihalla kumartelu ei välttämättä aina houkuttele.

Suurissa kaupungeissa, kuten Oulussa, puutarhatyönsä voikin ulkoistaa eri huoltoyhtiöille. Tällöin huoltoyhtiö käy hoitamassa pihatyöt sovitusti. Moni tilaa nykyisin siivoojankin kotiinsa, joten siinä mielessä pihatöiden ulkoistaminenkaan ei ole ihmeellistä. Samaan aikaa itseään voi hemmotella vaikka hotelliviikonlopulla. Oulu hotellit tarjoavat keinon päästä arkea pakoon ja hengähtää omista velvollisuuksistaan.

Pihatöiden pienkone lahjaksi?

Pieni puutarhanhoitokone voi olla loistava lahja kenelle tahansa kotipuutarhurille. Ne ovat hyödyllisiä jokapäiväisissä tehtävissä, kuten pensasaitojen ja ruohon leikkaamisessa, mutta niissä on monia lisätoimintoja, jotka tekevät niistä uskomattoman käteviä puutarhassa. Joissakin pienemmissä koneissa on esimerkiksi erilaisia lisälaitteita, kuten pensasleikkurit, ruohonleikkurit ja jopa monitoimityökalujen lisälaitteet moniin käyttötarkoituksiin.

Puutarhakoneet ovat nykyään myös suhteellisen edullisia, mikä tekee niistä loistavan lahjaidean. Niitä löytyy rautakaupoista tai verkosta, joten on helppoa löytää sopiva kone. Pienkoneet eivät vaadi myöskään paljoa tilaa, joten ne sujahtavat kätevästi varaston hyllylle.

Comments are closed.