Markkinointia ja sisällöntuotantoa
myynti@kettumarkkinointi.fi

Tärkein tehtäväsi: brändää itsesi tehokkaasti unelmatyöpaikkasi saavuttamiseksi

Etsitkö unelmaduunia? Kaipaatko jotain parempaa tämänhetkiseen tylsään arkeesi verrattuna? Nykypäivän nopeasti muuttuvassa työelämässä on yhä tärkeämpää osata markkinoida myös omaa osaamistaan. Seuraamalla seuraavia vinkkejä olet askeleen lähempänä unelmiesi työpaikkaa, olkoon se sitten hävittäjäkoneen lentäjä tai jotain vähemmän taivaita hipovaa.

Ensimmäinen vaihe: laadi unelmallesi toimintasuunnitelma

Pysähdy. Käytä hetki jos toinenkin pohtiaksesi, mitä todella haluat elämältäsi. Mitkä ovat tavoitteesi? Jos suurin haaveesi on esimerkiksi ryhtyä ammattimaiseksi pokerinpelaajaksi, oletko valmis panostamaan tähän kaikkesi? Kun olet varma päätöksestäsi, on aika alkaa työskentelemään kohti unelmaasi! Ota nyt kynä ja paperi esiin tai avaa tietokoneesi.

Kirjoita tavoitteesi ylös konkreettiseen muotoon. Aseta itsellesi karkea aikataulu. Ei hätää jos et vielä tiedä kaikkia yksityiskohtia, sillä tulet tarkentamaan aikatauluasi matkan varrella. Tärkeintä on kuitenkin asettaa jonkinlainen deadline itsellesi. Jos luotat siihen, että kaikki tulee tapahtumaan ”joskus”, et koskaan tavoita päämääräsi.

Kirjoita ylös, mitä tavoitteesi saavuttamiseen tarvittavia taitoja sinulla jo on. Tunnet kenties jo pokerin säännöt ja olet pelaillut sitä kavereiden kanssa muutamana iltana. Riittääkö tämä? Käy myös realistisesti läpi omia heikkouksiasi. Toteuttaaksesi unelmaasi sinun on työstettävä niitä asioita, jotka kaipaavat parantamista ja muutettava ne vahvuuksiksi. Pohdi millä keinoin voit nostaa osaamisesi uudelle tasolle. Voit esimerkiksi harjoitella itseksesi luotettavissa nettikasinoissa. Lisää siis aikatauluusi säännöllinen aika, jolloin istahdat virtuaalisen pokeripöydän äärelle harjoittelemaan. Muista, että unelmasi tavoittaminen vaatii panostamista, mutta lopputulos on taatusti sen arvoista. Vai haluatko viettää loppuelämäsi inhoamassasi työssä?

Toinen vaihe: kurota lähemmäs unelmaasi

Millainen on unelmiesi ala? Tutustu alan suurimpiin toimijoihin ja selvitä niin tarkkaan kuin mahdollista kaiken heidän toiminnastaan. Lue esimerkiksi artikkeleita suomalaisista pokeriammattilaisista kuten Jens Kyllösestä. Vastaako hänen elämäntyylinsä sinun visiotasi ja tavoitteitasi? Jos vastauksesi on edelleen kyllä, on aika ottaa seuraava konkreettinen askel.

Nykypäivänä on äärimmäisen helppoa olla suoraan yhteydessä vaikkapa Jens Kyllöseen erilaisten sosiaalisten medioiden avulla. Älä kuitenkaan hätäile, sillä pienellä valmistautumisella pääset varmemmin sisäpiiriin myös somessa.

Suunnittele toimintasi huomioiden aikaisemmin asettamasi tavoitteet. Löydätkö sellaiset toimijat, joiden kanssa haluat olla yhteydessä Facebookin ja Linkedinin kautta vai onko Twitter kenties parempi paikka. Ammatillisen verkostoitumisen ensisijainen paikka on tietysti Linkedin. Jos haluat päästä kiinni unelmaasi ennen kuin olet todellisuudessa  saavuttanut tavoitteesi, ota some haltuun ja verkostoidu jo nyt alasi tärkeimpien toimijoiden kanssa. Luotuasi oman profiilin saat muutamalla klikkauksella yhteyttä näihin. Linkedin on erityisesti suunniteltu ammattilaisten kohtaamispaikaksi, joten älä epäröi ottaa yhteyttä jo unelma-alallasi työskenteleviin, vaikka ette tuntisikaan henkilökohtaisesti.

Mieti myös mikä on sinulle luonteenomaisin keino viestiä. Panosta sosiaalisen median profiileihisi säännöllisesti ja johdonmukaisesti. Harkitse, mitä postaat, sillä mahdollinen unelmiesi työnantaja saattaa nähdä jakamasi sisällön. Aikaisemmin mainitsemassamme esimerkissä voit vaikkapa jakaa Linkedinissa mielenkiintoisia artikkeleita pokeriammattilaisista. Myöskään Facebook ei ole enää pelkästään kavereiden kanssa viestimiseen, vaan yhä enemmän ammatillisten ryhmien kokoontumispaikka. Perusta oma ryhmäsi kiinnostuksesi ympärille tai suunnittele ihan vain pelitapahtumia Facebookin avulla. Tuo itsesi esiin twiittaamalla nasevia kommentteja tai jakamalla ikimuistoisia kuvia peleistäsi. Huomaatko, miten some tarjoaa sinulle rajattomia mahdollisuuksia? Mitä teetkin, käytä asettamiasi tavoitteita lähtökohtanasi kaikessa ja työskentele intohimolla niin saat seuraajia, ystäviä ja yhteyspyyntöjä ennen kuin huomaatkaan. Unelmasi on jo kosketusetäisyydellä!

Kolmas vaihe: älä luovuta!

Olet laatinut suunnitelmasi, noudattanut asettamiasi tehtäviä oikeassa aikataulussa, mutta nyt sinusta tuntuu, että jumitat edelleen paikallasi. Itsesi markkinoiminen vaatii aikaa ja malttia. Jos et heti onnistu, tarkista suunnitelmasi, tee tarvittavat korjausliikkeet ja jatka pää pystyssä rohkeasti eteenpäin. Muista, että miljoonapottikin koostuu yksittäisistä pelimerkeistä.

Comments are closed.