Markkinointia ja sisällöntuotantoa
myynti@kettumarkkinointi.fi

Tulevat eduskuntavaalit 2023

Eduskuntavaalit ovat taas edessä ensi keväänä. Mekin olemme jälleen tavalla tai toisella mukana vaalimainonnassa, mutta ennen kaikkea tekemässä niitä mainoksia ja tarjoamassa markkinointiapuamme, niin mainoksien tekemisessä, levittämisessä, julkaisemisessa – niin printissä, julisteissa, kylteissä kuin digitaalisessa muodossa, ja digitaalisessa jakelussa.

Vaikka vaalityössä mennään yhä 2020-luvullakin pitkälti vanhojen askelmerkkien mukaisesti, eli se puolueen näkyvyys pitää olla nähtävillä ja aistittavissa niin kaduilla kuin toreilla, on myös tämä digitaalisuus ja erilaiset digimediat ottaneet oman osansa – siksi mekin tarjoamme keväälle sitä vanhanaikaisempaa haastattelu/esittely/artikkeli näkyvyyttä omalla pääalueellamme Lohja/Vihti/Karkkila alueilla, mutta sen lisäksi entistä enemmän myös näkyvyyttä vetämiemme suomalaisten poliittisten sivustojen kautta. Politiikka Suomi on aihe, josta olemme julkaisseet tiedotteita jo kauan. Eduskuntavaalit 2023 tulee varmasti tarvitsemaan ehdokkailleen myös digitaaliset näkyvyysratkaisut, ja näissä me voimme tarjota vuosien kokemuksen, ja varmasti monipuolisen tavoitettavuuden.

Digitaalisen näkyvyyden lisäksi Ykkös-Lohja tarjoilee jälleen keväällä useammassa numerossaan mahdollisuuden vaaliartikkeleille, jotka Kari Oksanen useiden vaalien kokemuksella tekee vaikka Eduskunnan kahviossa haastatellen, ja mainosteippaamo Omalogo tarjoaa tarvittaessa vaalitiimille vaateet logoineen ja numeroineen ja tarvittavat kyltit paikalliseen tarpeeseen.

Aikataulut vuoden 2023 eduskuntavaaleissa

Vuoden 2023 eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 2.4.2023 ja muut tärkeät ajankohdat ovat seuraavat:

 • vaalirahoituslain ja puoluelain mukainen kampanja-aika alkaa: sunnuntai 2.10.2022
 • vaalipiirien kansanedustajapaikkamäärien vahvistuminen: maanantai 31.10.2022 
 • ulkomaille tilattavien kirjeäänestysasiakirjojen tilauspalvelu avautuu: maanantai 2.1.2023
 • äänioikeusrekisterin tietojen poimintapäivä (missä kunnassa kukin on äänioikeutettu): perjantai 10.2.2023
 • ehdokashakemukset jätettävä vaalipiirilautakunnille: viimeistään tiistaina 21.2.2023 ennen klo 16
 • ehdokasasettelun vahvistaminen vaalipiirilautakunnissa: torstai 2.3.2023
 • äänioikeusrekisteri lainvoimainen: tiistai 21.3.2023
 • kotiäänestykseen ilmoittautuminen päättyy: tiistai 21.3.2023 klo 16
 • ennakkoäänestys kotimaassa: keskiviikosta tiistaihin 22. – 28.3.2023
 • ennakkoäänestys ulkomailla:  keskiviikosta lauantaihin 22. – 25.3.2023
 • vaalipäivän äänestys:  sunnuntai  2.4.2023 klo 9 – 20
 • tulosten vahvistaminen: keskiviikko 5.4.2023.

Esimerkiksi vaaleissa 2019 kirjoitimme tällaisen esittely haastattelun Leena Merestä Ykkös-Lohjan vaalilehteen. Nyt Keväällä 2023 voimme tehdä tämän saman, mutta julkaista itse artikkelin myös Suomen Politiikka ja Sukelluasiaan poliittisilla sivustoilla lisänäkyvyyden saamiseksi.

Tämä on hyvä esimerkki tavallisesta puolen sivun haastatteluartikkelista, jollainen syntyy yhdellä tapaamisella haastateltavalla sopivalla aikataululla. Artikkeli on luonnollisesti maksullinen ja hinta määräytyy valittujen medioiden kautta.

Yksi ensimmäisiä näitä artikkelimuotoisia Kari Oksasen tekemiä vaalihaastatteluita oli nykyisen puolustusministeri Antti Kaikkosen haastattelusta tehty artikkeli.

Jos olet osallistumassa vuoden 2023 eduskuntavaaleihin, ja Kirkkonummi, Lohja, Vihti ja Karkkila kuuluvat omaan äänestysalueesi, ota ihmeessä ajoissa yhteyttä, ja katsotaan miten me voimme auttaa sinua vaaliponnisteluissasi kevään 2023 vaaleissa.

Comments are closed.