Markkinointia ja sisällöntuotantoa
myynti@kettumarkkinointi.fi

Visuaalisuuden markkinoinnin merkitys korostuu verkkokaupassa

Visuaalinen markkinointi on erittäin tärkeä aspekti nykymaailman verkkokaupoissa, ja sen merkitystä ei sovi jättää vähemmälle huomiolle. Visuaalinen markkinointi verkokaupassa tarkoittaa kaikkia niitä elementtejä, jotka näkyvät asiakkaalle sivustollasi sekä sitä, miten verkkokauppa on ulkoisesti rakennettu. Onnistunut visuaalinen markkinointi nostaa konversioprosenttia, vähentää asiakkaiden turhia yhteydenottoja sekä sitouttaa asiakkaan verkkokauppaan. Tämä artikkeli on sponsoroitu.

Miesten vaatteiden verkkokauppa Jerone on perustamisvuodestaan 2010 lähtien panostanut visuaalisuuden ja estetiikan merkitykseen sivustollaan. Yritys on halunnut luoda asiakkailleen lisäarvoa laadukkailla tuotekuvilla, jotka samalla inspiroivat asiakasta luomaan omaa persoonallista tyyliä itselleen. Erityisen tärkeä on ollut verkkokaupan etusivu, joka toimii ikäänkuin sisäänkäyntinä verkkokauppaan: etusivun tulee herättää kiinnostus saada asiakas jatkamaan sivuston selaamista!

Verkossa visuaalinen markkinointi vertautuu kivijalkaliikkeen myyjään

Verkossa visuaalinen markkinointi on tärkeämpää kuin kivijalkakaupassa, sillä verkkokaupasta puuttuu myyjä sekä aistien kokemukset. Verkkokauppa ei tuoksu laventelilta, siellä ei soi rauhallinen musiikki eikä tuotteita ole esimerkiksi viikattu siisteihin pinoihin ja aseteltu hienosti.

Kuinka lisäarvoa sitten luodaan verkkokaupassa? Vaateverkkokauppa Jerone suosittelee kiinnittämään huomiota laadukkaisiin tuotekuviin ja mikäli mahdollista, tuottamaan inspiroivia videoita. Tuotekuvan värit tulee vastata itse tuotetta ja tuotekuvauksen tulisi sisältää ne tiedot, mitkä tuotekuva ei tarjoa. Tuotekuvaan voidaan yhdistää myös muita verkkokaupan tuotteita, jotka auttavat asiakasta kokoamaan ostoskoriin valmiita asukokonaisuuksia ja tekemään näin lisämyyntiä.

Visuaalinen markkinointi on yhdistelmä intuitiota ja tiedettä. Fontit tulisi valita niin, että ne ovat selkeitä lukea, käytettyjen värien tulisi tukea verkkokaupan kokonaisuutta ja olla tutkitusti aisteja herättäviä oikealla tavalla. Navigoinnin saralla tulisi keskittyä nopeuteen sekä helppouteen asiakkaalle. Asiakkaat haluavat verkkokaupaltaan elämyksiä, mutta ei käytettävyyden hinnalla. Ostopolun tulisi olla lyhyt ja selkeä, sekä verkkokaupan kassan ostoprosessi suoraviivainen.

Jeronessa yhden sivun kassa on ollut käytössä jo vuosia läpinäkyvyyden ja helppokäyttöisyyden vuoksi. Yleisesti ottaen, visuaalisen ilmeen tulisi olla yhtenäinen yrityksen brändin kanssa. Näiden lisäksi Jeronessa on otettu huomioon mobiiliresponsiivisuus sekä personointi asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

Visuaalisen markkinoinnin laajentaminen verkkokaupan ulkopuolelle

jerone.fi noudattaa samaa linjaa visuaalisuuden osalta myös verkkokauppansa kaikissa markkinointikanavissaan. Vaatealalla Instagram, Pinterest sekä Facebook tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden jatkaa brändin valitsemaa visuaalisen markkinoinnin linjaa – kaiken yrityksen tuottaman markkinointimateriaalin tulisi olla laadukasta, inspiroivaa, asiakkaan tunteita ja aisteja herättävää.

Visuaalisuuden voi yhdistää myös tuotepakkauksiin – yrityksen kannattaa panostaa tuotepakkausten visuaalisuuteen. Tuote kannattaa pakata esimerkiksi logolliseen pussiin tai siistiin pahvilaatikkoon, lisätä mahdollisesti kiitoskortti ja pieni kaupanpäällinen mukaan. Parhaimmillaan tämä luo laatumielikuvaa yrityksestä, nostaa brändiarvoa, saa asiakkaan palaamaan verkkokauppaan sekä pienentää asiakaspalautusten määrää.

Jatkuva kehittäminen on avain tuloksiin – älä pysähdy

Verkkokauppa ei voi koskaan olla valmis. Verkkokauppa-alalla ei voi pysähtyä, vaan yleensä kun yksi projekti toisensa jälkeen on valmis, palataan taas alkuun ja aletaan kehittämään vanhinta elementtiä. Mikäli verkkokauppaa ei kehitetä jatkuvasti uusimpien alan trendien mukaan, jää ajasta nopeasti jälkeen. Erityisen tärkeää tämä on suomalaisissa verkkokaupoissa, sillä muuten ulkomailta tullaan ja lujaa ohi.

Visuaalisuus verkkokaupassa ei rakennu itsekseen, vaan se vaatii jatkuvaa päivittämistä, tulosten analysointia sekä asiakaskäyttäytymisen tarkkailua. Jeronessa käytämme ajoittain erilaisia käyttäjätutkimuksen työkaluja kuten Hotjaria, joka kertoo kuvina ja videoina mitä käyttäjät tekevät sivustolla. Tämä auttaa löytämään niitä ongelmakohtia, mitä asiakkaat mahdollisesti sivustolla kokevat ja missä ostoprosessi mahdollisesti stoppaa. Lisäksi Jeronessa päivitetään fontteja ja värejä, asetteluja ja navigointia jatkuvasti ja inspiraatiota otetaan isoista ulkomaisista verkkokaupoista mikäli omat ideat meinaavat loppua. Pyörää nimittäin harvemmin kannattaa uudelleen keksiä, ja ulkomailla kehitykseen on yleensä käytetty isompia budjetteja, mitä Suomessa. Myös tuotekuvia ja niiden laatua kehitetään tasaisin väliajoin ja tarkastellaan, että tuotesivu on moderni. Näillä toimenpiteillä varmistat, että verkkokauppasi on aina ajan hengessä!

Comments are closed.