Markkinointia ja sisällöntuotantoa
myynti@kettumarkkinointi.fi

Yhdistä pienet lainasi yhdeksi lainaksi

Monella yrittäjällä, niin yksiyrittäjällä kuin pienyrittäjällä on yrityksen alkuvaiheessa lainoja, joilla on rahoitettu yritystoiminnan alkumetrit. Voi olla käynyt myös niin, että heikkojen kuukausien aikana on turvauduttu lisälainoitukseen ja nämä kaikki on haettu yrittäjän omissa nimissä, vaikka rahat ovat sitten menneetkin toiminimen kustannuksiin.

’Jos tilanne syystä tai toisesta on sitten sellainen, että yrittäjällä on useampia pieniä lainoja, joista maksellaan useampia lainaeriä, joka kuukausi, voisi olla hyvä ajatus yhdistää ne. Morebanker.fi tarjoaa tähän apua, ja useimmille lainojen yhdistäminen oikeasti tuo kuukausikuluihin säästöjä. Lainaa on saatavilla nopeasti satasista kymmeniin tuhansiin ja jos maksettavia lainoja on 3-4 kappaletta, saadaan aikaan jo selviä säästöjä lainat yhdistämällä.

Yrityksen rahoitus

Uusilla yrityksillä rahoitus kannattaa miettiä mahdollisimman valmiiksi jo ennen yritystoiminnan aloittamista, sillä harvoilla yrityksillä alkaa heti syntyä myyntiä niin paljon, että se kattaa yritystoiminnan kulut.  Pari vuotta sitten Yleisradio uutisoi, että uusista yrityksistä vain puolet pääsee yli viiden vuoden iän ja tuntuu, että nykyään tuo lukema on selkeästi suurempi kuin ennen. Mutta samalla nykyaikaan on tullut mukaan aivan uudenlainen yritysmuoto eli Startup-yritykset, jotka hakevat itselleen rahoituksen ja rahoittajat ovat valmiita siihen, että yritys ei koskaan tuota mitään ja voi hyvinkin olla että startup-yrityksestä ei koskaan synny todellista yritystä, eli se ei koskaan pääse omille jaloilleen. Näiden startuppien vuoksi tilastot ovat hieman vinoutuneita.

Tavalliset yritykset, jotka perustetaan esimerkiksi siivousalalle, kauppaan, rakennuksille yms perustuvat erilaiseen, todelliseen liiketoimintaan, ja useimmiten niiden aloittajilla on jo ammattitaitoa kyseiselle alalla ja ongelmaksi useimmiten tulee varsinaisen yritystoiminnan ongelmat, eli alansa ammattilainen osaa kyllä tuottaa palveluita, mutta hallinnointi, markkinointi ja myynti saattavat koitua yrityksen ongelmaksi.

Tilastokeskuksen mukaan aloittaneiden yritysten määrä nousi lähes neljänneksen vuoden 2019 kolmannella neljänneksellä vuoden 2018 vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Lopettaneiden yritysten määrä laski kuusi prosenttia vuoden 2019 toisella neljänneksellä vuodentakaisesta. Suurin ongelma on kuitenkin se, että näistä uusista yrityksistä selkeästi suurin osa aloittaa Uudellamaalla ja itseasiassa Uudellamaalla aloittaa lähes yhtä monta yritystä kuin koko muussa maassa yhteensä. Vaikein tilanne on itseasiassa Kainuussa. Loppuvuona Uudellamaalla aloitti 4083 yritystä ja koko maassa 9879 yritystä.

Alkavien yritysten ongelmana ei välttämättä enää ole rahoitus vaan enemmänkin liiketoimintasuunnitelman puutteellisuus ja valmistautumattomuus yrittäjyyteen. Siksi onkin ollut mielenkiintoista seurata Suomen Yrittäjien aloittamien Yksinyrittäjäakatemioiden menestyminen. Näillä kursseilla yrittäjille opetetaan yrittäjyyttä sekä asiantuntijoiden että mentoroiden tukemana ja koko kurssi tai koulutus päättyy yrittäjän tutkintoon.

Yritys ja suunnitelmallisuus

Suomi tarvitsee yrittäjiä ja yritykset tarvitsevat rahoitusta, nämä asiat ovat faktoja. Mutta toisekseen Suomi tarvitsee enemmän myös sellaisia yrityksiä ja yrittäjiä, joilla on kasvuhalua. Se että yrittäjä perustaa itselleen työpaikan ei vielä aikaansaa tarvittavaa verkoston kehittymistä ja rahan liikehdintään, mutta siinä vaiheessa, kun yrittäjä pystyy palkkaamaan muutamankin henkilön, alkaa syntyä kerrannaisvaikutuksia myös yrittäjän oman lompakon ulkopuolelle ja siksi näiden erilaisten koulutusten ja muiden vastaavien kautta pyritään antamaan yksinyrittäjille avaimia ja rohkeutta lähteä kehittämään ja kasvattamaan toimintaansa.

Onko sinulla esimerkiksi omalle yrityksellesi (jos olet yrittäjä) liiketoimintasuunnitelma, tai oletko päivittänyt sitä viime vuosina. Entä onko sinulla myynti- ja markkinointisuunnitelmaa, ja oletko seurannut ja analysoinut omia mainoksiasi, kampanjoitasi viime vuosilta? Suunnitelmallisuus ja analysointi ovat nimittäin avain parempaan tulevaisuuteen.

Kaikki meistä eivät tietenkään ole vain rahan perässä, joten aina ei tarvitse hakea sitä viimeistä hintaa. Mutta oikeilla laskelmilla ja aktiivisella seurannalla on mahdollista ylläpitää liiketoiminta sellaisella tasolla, että se ei kaadu.

Tulevaisuus on nurkan takana

Mikä on oman elämäsi seuraava kehitysaskel? Oletko laittamassa yritystä pystyyn, palkkaamassa työntekijää vai oletko jo valmistautumassa eläkkeelle, tai aivan jokin muu elämänvaihe menossa?

Comments are closed.