Markkinointia ja sisällöntuotantoa
myynti@kettumarkkinointi.fi

Talven säästötalkoiden kululeikkuriin soveltuu muun muassa kalliit korot ja muut korkeat lainakulut

Talven säästötalkoot eivät ole varmasti jääneet keneltäkään huomaamatta ja onhan niistä toki keretty kirjoittaa tälläkin sivulla jo aikaisemmin. Siinä missä pankit ennakoivat maan taloudelle varsin varovaisesti maltillista taantumaa, on kansalaisia kehotettu varautumaan varsin radikaaleihin toimenpiteisiin, kuten esimerkiksi sähkökatkoihin

On siis sanomattakin selvää, että talvi 2023 tulee olemaan monella tapaa erikoislaatuinen ja haastava. Nouseviin kuukausittaisiin menoeriin voi kuitenkin varautua etukäteen, mihin loistavan apukeinon tarjoaa kotimainen Omalaina.fi lainavertailu. 

Mitä talvesta 2023 tiedetään nyt?

Mikäli olet seurannut uutisia, et varmastikaan ole voinut olla välttyä asiantuntijoiden ja kantaverkkoyhtiö Fingridin varoituksista talven mahdollisesta energiapulasta.

Syksyn aikana moni kuluttaja onkin kokenut potentiaalisen energiapulan kukkarossaan ja yhä useampi sähköyhtiö onkin lakannut tarjoamasta uusia määräaikaisia sähkösopimuksia. 

Vaikka osa sähköyhtiöistä jatkaakin uusien määräaikaisten sopimusten tarjoamista ja solmimista, ovat ne kWh-kohtaisen hintatasonsa osalta huomattavasti edellisvuosia kalliimpia. 

Mahdollinen energiapula vaikuttaakin välillisesti koko ympäröivään yhteiskuntaan. Julkiset palvelut, kuten esimerkiksi koulut, päivähoito, kirjastot sekä uimahallit ovat kovaa vauhtia varautumassa mahdollisiin kiertäviin sähkökatkoihin luoden omia toimintasuunnitelmiaan pahan päivän varalta. 

Kuluttajan kukkarossa talven energiapula voi näkyä puolestaan kaiken kallistumisena. Kohteena eivät ole suinkaan pelkästään polttoaineet ja sähkö, vaan pitkien toimitusketjujen johdosta energiapulan vaikutukset tulevat heijastumaan arkeemme esimerkiksi päivittäistavarakauppojen mahdollisena hintojennousuna.

Ja kun inflaatio nostaa hintoja, tullaan se mitä todennäköisimmin näkemään työmarkkinoilla myös korkeampina palkkavaatimuksina. 

Kuinka Omalaina.fi voi auttaa talveen varautumisessa? 

Omalaina.fi on kotimainen lainavertailusivusto joka kilpailuttaa 30 pankin ja rahoituslaitoksen lainatarjoukset puolestasi. Sen käyttäminen on helppoa – syötät pyydetyt tiedot Omalainan vertailusivulle ja annat Omalainan kilpailuttaa lainat puolestasi. Lainatarjoukset saatuasi voit valita sinulle räätälöityjen vaihtoehtojen joukosta omaan käyttötarkoitukseesi sopivimman lainan. 

Talven säästötalkoiden puitteissa tarkan markan kuluttaja yhdistää korkealla korolla – ja joskus jopa tähtitieteellisilläkin lainakuluilla – varustetut luotot sekä lainat yhden yhdistelylainan alle. Monen erillisen lainan sijaan keskityt tällöin maksamaan lyhennyseriä vain yhdestä lainasta. 

Koska yhdistelmälainat ovat usein pankeille perinteisiä kulutuslainoja riskittömämpiä, on niille yleensä tarjolla myös astetta edullisemmat korot. Kun korkokulut ja muut lainakulut pysyvät maltillisina, jää kuluttajalle tällöin enemmän rahaa käytettäväksi normaalin arjen pyörittämiseen. Ottaen huomioon talouden jokseenkin epävakaat tulevaisuudennäkymät, on yhdistelylaina oivallinen apukeino arjen säästöä tavoittelevalle kuluttajalle. 

Mikäli yhdistelylaina ei ole omalta osaltasi ajankohtainen, Omalaina kilpailuttaa puolestasi myös kulutusluotot. Käyttämällä lainavertailusivustoa pääsetkin käsiksi Suomen kulutusluotomarkkinoiden lisäksi myös muissa Euroopan maissa toimivien pankkien ja rahoituslaitosten kulutusluottotarjouksiin. Lainavertailu soveltuukin monenlaiseen elämäntilanteeseen, sillä sen kautta on mahdollista kilpailuttaa yhdistelylainat ja vakuudettomat kulutusluotot välillä 100 – 60 000€. 

Siinä missä suomalaisia pankkeja ja rahoituslaitoksia valvoo Finanssivalvonta, on niiden ulkomaalaisten vastineiden valvontatoimivalta hyvin pitkälti kunkin lainantarjoajan oman kotimaan maksuvalvontaviranomaisilla. Suomen Finanssivalvonta kykenee kuitenkin joiltakin osin valvomaan myös ulkomaalaisten luotonmyöntäjien toimintaa. 

Kuluttajan oikeuksien kannalta luotonmyöntäjän kotimaalla ei ole kuitenkaan kovin suurta merkitystä, sillä Suomeen luottoja tarjoavat tahot toimivat kotimaastaan riippumatta hyvin pitkälti yleiseurooppalaisten sääntöjen varassa.

Kuluttajan säästötalkoot alkavat arjen valinnoista

Ennen yhdistelmälainoihin ja kulutusluottoihin tarttumista jokaisen kuluttajan kannattaa kuitenkin optimoida oma rahankäyttö kestävälle pohjalle. 

Arjen ostoksista on mahdollista säästää ostamalla esimerkiksi kaupan omia brändituotteita, polttoainekuluissa voi säästää autoilemalla vähemmän ja kodinkoneiden sähkönkulutuksen osalta säästöä syntyy puolestaan energiaystävällisemmillä kodinkonevalinnoilla. 

Uusien kodinkoneiden hankintaan soveltuu toisaalta myös kulutusluotto tai yhdistelylainan avulla saadut kuukausittaiset lyhennyseräsäästöt. 

Päätitpä säästää mistä kohteesta tahansa, on kesä kohta taas ovella. Yhdessä me jaksamme!

Comments are closed.