Markkinointia ja sisällöntuotantoa
myynti@kettumarkkinointi.fi

Näin affiliate-markkinointi toimii käytännössä

Markkinoinnin ala on muuttunut hyvin paljon vuosikymmenien aikana. Tietenkin klassista markkinointia käytetään hyvinkin paljon vielä nykypäivänäkin, vaikka se eroaakin varsin paljon Mad Men -sarjan kuvastamasta markkinointimaailmasta. Kuitenkin internetin kasvavan käytön ansiosta markkinointi on todellakin ottanut uusia muotoja, mikä auttaa niin kuluttajia kuin tietenkin myös firmoja.

Tästä asiasta on kuitenkin noussut yksi selkeä ongelma. Internetissä tapahtuva markkinointi saattaa vaikuttaa silloin tällöin muunlaiselta sisällöltä. Tästä syystä kuluttajat eivät aina onnistu tunnistamaan, että heille markkinoidaan erilaisia tuotteita. Tässä artikkelissa kerromme Affiliate markkinoinnista, miten voit tunnistaa sen käytön, ja tietenkin miten voit itse hyödyttää tätä markkinointitapaa.

Affialiate markkinointi yksinkertaistettuna

Affiliate markkinointi tapahtuu tietenkin internetiä hyväksi käyttäen. Hyvin paljon yksinkertaistettuna, voit huomata sen lukemalla blogia, artikkelia tai muuta vastaavaa tekstisisältöä, josta löytyy linkki. Klikkaamalla tätä linkkiä kuluttaja siirtyy tietenkin markkinoijan sivustolle, ja tulee näkemään markkinoitavan tuotteen.

Monet sivustot, jotka tarjoavat esimerkiksi Pienlainat netissä käyttävät affiliate markkinointia. Affiliate markkinointi on hyvin suosittu tapa markkinoida sen yksinkertaisuuden takia. Tästä syystä nykyään myös monet muut erilaiset yhtiöt käyttävät juuri tätä markkinointi tapaa. He maksavat henkilölle, joka on luonut sisällön ja siten linkin, jokaisesta asiakkaasta, jonka he saavat.

Tämän maksun määrä voi riippua erilaisista asioista. Esimerkiksi jotkut yhtiöt maksavat mainostajille tietyn summan, jos asiakkaat vain klikkaavat linkkiä. Vastaavasti he siten maksavat enemmän, jos kuluttaja tilaa tietyn tuotteen, oli se sitten liittyminen tiettyyn palveluun tai esimerkiksi fyysisen tuotteen tilaaminen.

Vaikuttajat käyttävät Affiliate markkinointia

Yksi parhaista esimerkeistä Affiliate markkinoinnista on vaikuttaja markkinointi. Nykyään markkinointilakien mukaisesti heidän tulee kertoa erikseen, jos kyseessä on markkinointi yhteistyötuote, jotta kuluttajat voivat tunnistaa sen.

Seuraisit vaikuttajaa sitten kirjoitetussa blogissa tai vaikka Youtube kanavalla, voit löytää juuri näitä Affiliate linkkejä. Vaikuttajat usein merkkaavat linkit heidän videoonsa, jossa he puhuvat juuri näistä tuotteista. Jotkut heistä voivat myös esimerkiksi yksinkertaisesti tehdä erillisen markkinointi osion videoonsa, jossa he kertovat mainostettavasta tuotteesta selkeästi.

Kuten selitimme yllä, nämä vaikuttajat saavat siten tietyn prosentuaalisen osan kaikista niistä kuluttajista, jotka siirtyivät sivustolle heidän linkin kauttaan. Tämä onkin monille vaikuttajille heidän päätapansa tuottaa rahaa.

Markkinoi Affiliate markkinoinnin avulla

Miksi Affiliate markkinointi sitten on niin kannattavaa ja suosittua? Hyvin paljon yksinkertaistettuna, se on helpompaa ja yleensä myös halvempaa kuin muu markkinointi. Olit minkälainen yrittäjä tahansa, voit löytää vaikuttajia, jotka sopivat juuri sinun tuotteesi markkinoimiseen. Sinun ei tarvitse tehdä muuta, kuin ottaa heihin yhteyttä ja luoda sopimus heidän kanssaan.

Koska maksat vain prosentuaalisen osan saamistasi tuotoista, tämä on yleensä myös tosiaan halvempaa. Lisäksi sinulla on tietenkin vapaus tehdä muunlainen sopimus. Voit aina myös maksaa tietyn summan aina jokaisesta asiakkaasta, jonka saat linkin kautta. Jos olet pohtinut affiliate markkinoinnin aloittamista, voit etsiä myös erilaisia firmoja, jotka tekevät yhteistyötä erilaisten vaikuttajien kanssa, joten voit löytää helposti juuri sinulle sopivimman henkilön.

Tai ryhdy Affiliate markkinoijaksi

Ehkäpä sinua kiinnostaa toinen puoli tästä asiasta, ja haluat ryhtyä affiliate markkinoijaksi itse. Jotkut yhtiöt tarjoavat sivustollaan tähän mahdollisuuden hyvin helposti. Ota kuitenkin huomioon, että heillä saattaa olla joitain vaatimuksia tästä asiasta.

Ehkä he haluavat vaikuttajillaan olevan tietty määrä seuraajia, ennen kuin he tekevät sopimuksen kanssasi. Yhtiöitä on kuitenkin hyvin monia erilaisia, joten voit löytää juuri sinulle sopivimman yhtiön, jonka tuotteita voit markkinoida ja suositella muille kuluttajille hyvin mielin.

Comments are closed.