Markkinointia ja sisällöntuotantoa
myynti@kettumarkkinointi.fi

Vakuudettomien lainojen myytit

Vakuudettomien lainojen myytit ovat kasvaneet viime vuosina. Vakuudettomiin lainoihin liittyy kuitenkin edelleen monia väärinkäsityksiä, jotka voivat estää ihmisiä ottamasta lainaa tai saada heidät tekemään huonoja taloudellisia päätöksiä.

Seuraavassa on joitakin yleisimpiä myyttejä vakuudettomista lainoista.

Vakuudettomat lainat ovat aina kalliimpia kuin vakuudelliset lainat

Vakuudettomiin lainoihin liittyy monia myyttejä, ja yksi yleisimmistä on, että ne ovat aina kalliimpia kuin vakuudelliset lainat. Näin ei kuitenkaan aina ole.

Vakuudettoman lainan korko voi olla korkeampi kuin vakuudellisen lainan korko, mutta lainan kokonaiskustannukset voivat itse asiassa olla alhaisemmat, jos otat huomioon vakuudellisen lainan ottamiseen liittyvät maksut.

Lisäksi vakuudettomat lainat voidaan usein saada lyhyemmillä takaisinmaksuajoilla, mikä voi säästää rahaa pitkällä aikavälillä. Tämän vuoksi on tärkeää vertailla lainoja ennen kuin teet päätöksen siitä, mikä on sinulle edullisin laina.

Vakuudettomat lainat on tarkoitettu vain ihmisille, joilla on huonot luottotiedot

Yksi yleinen myytti on, että vakuudettomat lainat ovat vain huono-osaisille.

Todellisuudessa vakuudettomia lainoja on kuitenkin saatavilla monenlaisia, ja kullakin niistä on omat kelpoisuusvaatimuksensa.

Vakuudettomia lainoja myönnetään vain pienille rahasummille

Voit hakea vakuudetonta lainaa mille tahansa rahasummalle, oli se sitten 500 tai 70 000 euroa. Lainan määrä riippuu olosuhteistasi ja valitsemastasi lainanantajasta.

Sinulla on oltava hyvät luottotiedot, jotta voit saada vakuudetonta lainaa

Vaikka hyvät luottotiedot takaavat sinulle parhaat korot, vakuudettoman lainan saaminen ei edellytä täydellisiä luottotietoja. Monet lainanantajat ovat halukkaita työskentelemään sellaisten ihmisten kanssa, joiden luottokelpoisuus ei ole täydellinen.

Vakuudettomat lainat ovat vain hätätilanteita varten

Vakuudettomia lainoja voi käyttää mihin tahansa, kuten velkojen vakauttamiseen, kodin parantamiseen tai tarpeelliseen lomamatkaan. Kunhan maksat maksut ajallaan ja täysimääräisesti, ei ole mitään syytä, miksi vakuudetonta lainaa ei voisi käyttää mihin tahansa haluamaasi tarkoitukseen.

Kuten huomaat, vakuudettomiin lainoihin liittyy monia myyttejä. Nämä myytit ovat kuitenkin vain myyttejä. Jos harkitset vakuudettoman lainan ottamista, muista tehdä tutkimustyötä ja keskustella rahoitusneuvojan kanssa, jotta saat parhaan mahdollisen sopimuksen.

Mitä ovat vakuudettomat lainat ja miten ne toimivat?

Vakuudeton laina on laina, jonka vakuutena ei ole vakuutta. Tämä tarkoittaa, että lainanantaja ottaa suuremman riskin, koska se ei voi takavarikoida mitään omaisuutta, jos lainanottaja laiminlyö lainanmaksun. Tämän vuoksi vakuudettomien lainojen korot ovat yleensä korkeammat kuin vakuudellisten lainojen.

Yleisin vakuudeton lainatyyppi on luottokortti, jonka avulla lainanottaja voi tehdä ostoksia tiettyyn rajaan asti. Muita vakuudettomia lainatyyppejä ovat henkilökohtaiset lainat ja luotot.

Vakuudettoman lainan saamiseksi lainanottajilla on yleensä oltava hyvä luottokelpoisuus. Tämä johtuu siitä, että lainanantajat haluavat olla varmoja siitä, että laina maksetaan takaisin ennen lainan myöntämistä.

Vakuudettomat lainat voivat olla hyvä vaihtoehto niille, joilla on hyvä luottoluokitus, mutta ei omaisuutta, jota voisi käyttää vakuutena.

Vakuudettomien lainojen edut

Vakuudettoman lainan ottamisesta on useita etuja. Ensinnäkin niitä voi olla helpompi saada kuin vakuudellisia lainoja, koska ne eivät vaadi vakuuksia.

Toiseksi vakuudettomat lainat voidaan usein käyttää mihin tahansa tarkoitukseen, joten voit käyttää rahat joustavasti parhaaksi katsomallasi tavalla.

Kolmanneksi niiden korot ovat yleensä alhaisemmat kuin pienlainojen, joten ne ovat pitkällä aikavälillä edullisempia.

Lopuksi vakuudettomat lainat voivat tarjota nopean käteisrahan silloin, kun tarvitset sitä eniten.

Miten saada paras tarjous vakuudettomasta lainasta?

Kun etsit vakuudetonta lainaa, on tärkeää vertailla useiden lainanantajien luottoja. Näin saat parhaan koron ja parhaat lainaehdot.

On myös hyvä ajatus hankkia toinen rinnakkaishakija ennen lainan hakemista. Tämä voi parantaa mahdollisuuksiasi saada hyväksyntä ja auttaa sinua saamaan alhaisemman koron.

Varmista lopuksi, että ymmärrät lainaehdot ennen kuin allekirjoitat mitään papereita. Muista kysyä kysymyksiä, jos jokin asia on epäselvä. Näillä toimilla voit varmistaa, että saat parhaan mahdollisen sopimuksen vakuudettomasta lainasta.

Vaihtoehtoja vakuudettomille lainoille

Jos etsit lainaa, mutta et halua asettaa vakuuksia, saatat harkita vakuudetonta lainaa. Vakuudettomista lainoista on kuitenkin hyvä tietää muutama asia, ennen kuin teet päätöksen.

Ensinnäkin vakuudettomissa lainoissa on yleensä korkeampi korko kuin vakuudellisissa lainoissa, joten maksat pitkällä aikavälillä enemmän.

Lisäksi vakuudettomia lainoja voi olla vaikeampi saada, jos sinulla on huonot luottotiedot. Jos et maksa vakuudetonta lainaa, lainanantajalla ei ole muuta mahdollisuutta kuin ryhtyä oikeustoimiin sinua vastaan. Tämä voi johtaa palkan ulosmittaukseen, oikeudenkäyntikuluihin ja muihin seuraamuksiin

Vakuudettomia lainoja ei aina ole saatavilla. Esimerkiksi luottokortit ovat vakuudettomia lainoja, mutta useimmat muut lainatyypit edellyttävät vakuutta.

Jos vakuudettomiin lainoihin liittyvät riskit eivät miellytä sinua, on olemassa muutamia vaihtoehtoja, joita kannattaa harkita. Yksi vaihtoehto on vakuudellinen laina, joka on laina, jonka vakuutena on vakuus. Tämä tarkoittaa, että jos et pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantaja voi takavarikoida omaisuutesi.

Toinen vaihtoehto on henkilökohtainen laina ystävältä tai perheenjäseneltä. Tämäntyyppisen lainan korko on usein alhaisempi, eikä ennenaikaisesta takaisinmaksusta peritä kuluja.

Comments are closed.