Markkinointia ja sisällöntuotantoa
myynti@kettumarkkinointi.fi

Vuodesta 2021

Tämä vuosi on ollut pitkälti vuoden 2020 jatkumoa. Jos viime vuonna liiketoimintojen edellytykset muuttuivat ja liiketoimintaympäristö koki isoja muutoksia, oli silloin tehtävä myös muutoksia omaan liiketoimintaan. Onneksi voimme nyt vuoden 2021 loppupuolella sanoa, että onneksi suurin osa vuonna 2020 tehdyistä muutoksista olivat oikean suuntaisia. Samalla kylläkin voidaan todeta, että suurimmat ja hienoimmat ideamme jäivät pitkälti piippuun, koska valtiolliset rahanmyöntäjätahot eivät uskoneet niihin, tai ne olivat isompia kuin oma liiketoimintamme oli silloin, eikä kuulemma sellaisia hankkeita voida valtion toimesta (kehitysraha) rahoittaa.

Vuosi 2021 sen sijaan on ollut todellakin meille uuden ajan jatkumoa, mutta yhä voimme sanoa, että kaikki toimintamme on perustunut aina sieltä vuodesta 1987 lähtien samoille uomille eli markkinointiin, mainontaan ja myynnin kehittämiseen – se että sen sivutuotteena on syntynyt sisällöntuotantoa, jota tehdään päivittäin, ei itseasiassa ole mikään ihme. Sisällöntuotannon runkona meillä on verkostomme oma kaupunkilehti ja useampi sosiaalisen median kanava sekä keskustelufoorumeita sisältäviä nettisivustoja, ja näiden lisäksi sitten asiakasprojektit.

Sisällöntuotantoa työnä

Tuotamme siis erilaisia sisältöjä, joista suurin osa on suomenkielistä tekstisisältöä, uutisia, artikkeleita, haastatteluja – mutta osittain myös englannin- sekä ruotsin kielellä. Artikkelisisällössä taasen pääpainopiste vaihtelee uutisten ja asiakassegmenttien mukaisesti mm. liikenteen ja autoilun parista aina sijoituksiin ja lainamarkkinoille sekä säästämisen pariin.

Sisällöntuotannossa olemme myös huomanneet, että on hyvä myös tuottaa sisältöä aiheista, jotka meitä kiinnostavat. Siksi verkostossamme löytyy monipuolinen sivusto harrastuksille, joka esitteleekin erilaisia harrastuksia tasaiseen tahtiin, ja erillinen sivu sitten myös videopeleille, konsoli- ja tietokonepeleille, joista nykyaikana on kehittynyt kokonaan oma liiketoiminta-alueensa, joka vain kasvaa ja kasvaa tuoden uusia mahdollisuuksia alan ammattilaisille. Eurheilu on tuo liiketoiminta-alue, joka kuitenkin tarkoittaa oikeasti yrityksiä, jotka hallinnoivat ammattimaisesti toimivia pelaajajoukkueita, luovat näille harjoittelu ja kilpailupuitteet sekä mahdollistavat todella monipuolisen ja itseasiassa myös entistä terveellisemmän lajiharrastamisen ihan jo harrastustasolle saakka.

Oma mielenkiintomme yltää myös televisioviihteeseen ja siellä olemme keskittyneet enemmänkin seuraamaan suoratoistokanavien kehitystä ja laajenemista. Tuotamme sekä oman tuotannon arvosteluja eri sarjoista ja elokuvista, kuin myös julkaisemme eri operaattoreiden sarjauutuustiedotteita ja vastaavia suoratoistoon erikoistuneella nettiruutu.fi sivustollamme.

Aina ei onnistu

Olemme tehneet tätä uudistunutta sisällöntuotantoamme kotimaisille ja kansainvälisille asiakkaille jo kohta viitisen vuotta, mutta aina mekään emme onnistu. Välillä olemme tehneet sisältöjä, joista emme ole saaneet lainkaan maksua, sekä luoneet sivustoja, joita tilaaja ei sitten olekaan koskaan maksanut. Tämän seurauksena loimme esimerkiksi useampia sivustoja eurheilun piiriin, sekä monia sivustoja suomalaisille lainamarkkinoille ja sijoitusvälineille sekä kryptovaluutoille – nyt ne ovat omia sivustojanne, joita kehitämme edelleen, oppien samalla näistä aiheista ja niiden kehityksestä.

Onneksi kuitenkin tilastot kertovat menneiltä vuosilta, että suurin osa asiakkaistamme on maksanut laskujaan ja olemme pystyneet säilyttämään useimmat asiakkuudet jo vuosia. Samalla olemme myös virtaviivaistaneet palveluitamme pudottamalla osa palveluistamme pois, ja samalla myös pudottaneet osan asiakkaistamme pois antaen heidät toisten toimistojen hoidettavaksi. Useimmiten näin tekemällä me olemme saaneet lisää aikaan isoimmille projekteillemme, ja vanhat asiakkaamme jotka ovat sitten entisiä asiakkaitamme ovat saaneet mahdollisuuden tilata entistä syvällisempia, ja kenties parempia palveluita toisilta markkinointitoimistoilta. Yhä edelleen voimme kuitenkin kertoa nykyisille ja tuleville asiakkaille, että he voivat rauhassa kysellä toimistamme vanhoilta asiakkailtamme, ja yli 90% heistä kertoo meistä enemmän positiivisesti kuin negatiivisesti. Periaatteemme on: jos teet virheen, own it and do it better the next time.

Tulevaisuus ja 2022

Liiketoimintamme näyttää jatkuvan pitkälti näillä askelilla tulevaisuudessakin. Teemme yhä satunnaisesti kotisivuja yrityksille, sekä mahdollistamme erilaisia digitaalisia kampanjoita. Teemme myös mainontaa ja markkinointia edelleen monikanavaisesti sisältäen niin printtimedian, kuin perinteisen, ei digitaalisen display-mainonnan eli kyltit ja tarroitukset yhteistyössä lohjalaisen mainosteippaamo Omalogon kanssa. Samoin tuotamme yhä lehtimainoksia, nettimainoksia ja teemme mm. Google mainontaa valikoitujen asiakkaiden kanssa ja parannamme asiakkaidemme SEO arvoja, ns. offpage SEO-palveluiden avulla. Jos tulevaisuus on yhtä mielenkiintoinen kuin menneet reilut 30 vuotta, odotamme sitä innolla, töitä tehden ja jatkuvasti oppien ja kehittyen eteenpäin. Kiitos asiakkaamme, että käytätte meitä, ja luotatte meihin edelleen.

Comments are closed.